6.5 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 16:58
No menu items!

Kelemen Hunor: La un moment dat, USR PLUS ne-a şantajat pe toţi. Au zis „bani contra SIIJ”

spot_img

Proiectul „Anghel Saligny” nu este pentru un anume partid, ci pentru dezvoltarea comunităţilor locale, dar pentru USR PLUS nu este o prioritate, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El a mai precizat că “la un moment dat, ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ»”.

„Anghel Saligny a fost o iniţiativă susţinută de PNL şi de premierul Florin Cîţu. Am discutat încă de la începutul anului. Acum o lună, acest proiect a fost în primă lectură la şedinţa de guvern, după care a intrat pe circuitul de avizare. Noi credem că este necesar acest program, este un program diferit de PNDL, este un program care se referă doar la trei-patru obiective, şi anume drumuri judeţene şi drumuri locale, infrastructura de canalizare şi de apă potabilă şi reţeaua de gaze”, a declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai precizat că el a propus introducerea pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern a acestui proiect, deoarece „Nu se poate accepta ca cineva să blocheze la nesfârşit activitatea Guvernului”.

„Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu”, a mai spus Kelemen Hunor.

Marilena Nedelcu