8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:29

Kelemen Hunor: Imaginea României este “destul de proastă” din cauza conflictului Băsescu – Ponta

spot_img

basescu-ponta

Vicepremierul Kelemen Hunor, ministru al culturii și președinte al UDMR, susține că imaginea României în străinătate este “destul de proastă”, din cauza conflictului dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

În ceea ce privește percepția în afară, eu cred că e o imagine destul de proastă când în fiecare zi, în fiecare dimineață, la prânz, după-masă, iese președintele, face niște afirmații foarte-foarte dure la adresa premierului, premierul răspunde, nu răspunde…Mă rog, nu e OK, nu așa ar trebui să funcționeze relația între cele două instituții. (…)Vă dați seama, când președintele în fiecare zi spune despre premier lucruri grave și nu aduce dovezi, când premierul face declarații despre președinte, n-are cum să nu sufere imaginea României.

Kelemen Hunor

vicepremier, președinte UDMR

Deși declară că aceasta “nu este o situație foarte promițătoare pentru situația României“, Kelemen Hunor este de părere că în țară nimeni nu este interesat “de acest scandal”.

Dar eu vă spun că în această campanie am ocazia să mă întâlnesc cu oameni prin țară, nimeni nu mă întreabă de acest scandal, nimeni nu mă întreabă nici de președinte și ce-a declarat președintele, nici ce-a declarat premierul. Toată lumea mă întreabă despre locuri de muncă, mă întreabă despre fonduri europene, despre infrastructură, mă mai întreabă despre Universitatea de Medicină și Farmacie de la Târgu Mureș. Deci doar noi avem impresia că toată țara e foarte atentă la acest duel, la acest scandal mediatic, declarații în dreapta, declarații în stânga. Îmi pare rău, dar am impresia că așa vom continua până în noiembrie.

Kelemen Hunor

vicepremier, președinte UDMR

R.D.