16.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 4:18
No menu items!

Kelemen Hunor, după amânarea rotativei: Sunt optimist, deşi trecem printr-o perioadă grea

spot_img

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, vineri, în conferinţa de presă în care premierul Nicolae Ciucă a anunţat că nu îşi depune mandatul, că este optimist, deşi România trece printr-o perioadă grea.

„În continuare sunt convins că e nevoie de predictibilitate, e nevoie de responsabilitate şi e nevoie de a întări încrederea în societate. Există emoţii în societate, cunoaştem problemele societăţii şi ne-am asumat să le rezolvăm. În această perioadă am avut multe incendii – cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă acesta este rostul guvernării. (…) Problemele din sistemul de învăţământ sunt cunoscute pentru Guvern şi pentru această coaliţie, pot fi rezolvate. Rezolvarea este în mâna Guvernului, în mâna Parlamentului şi rezolvarea trebuie să fie una etapizat, dar da, avem nevoie de învăţământ de calitate, cum avem nevoie de servicii publice de calitate pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate şi vom reuşi să le rezolvăm, aşa cum am reuşit şi până acum din 2020 şi apoi din 2021. Aseară am decis împreună să continuăm în această formulă, cu Nicolae Ciucă premier şi să dăm răspuns aşa cum doreşte societatea şi aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare”, a spus Kelemen Hunor.

El s-a declarat în continuare optimist.

”Am încredere în forţele noastre şi am încredere în oameni că ştiu că trecem printr-o perioadă grea, dar în acelaşi timp avem o şanşă uriaşă: România în acest deceniu poate să traverseze şi va traversa un drum, la capătul drumului vom avea o societate mult mai bine dezvoltată, cu servicii publice bune, cu instituţii stabile, cu instituţii care răspund la nevoile oamenilor şi această responsabilitate nu vom plasa în altă parte decât în această formulă pe care noi împreună, ne-am asumat-o”, a afirmat Kelemen Hunor.

                                                                                                                   Adina Silav