7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:32
No menu items!

Kelemen Hunor atrage atenția că Guvernul trebuie format urgent: “Dacă nu se face rectificarea, medicii nu au cum să primească salariile”

spot_img

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, atrage atenția că este nevoie urgent de formarea Guvernului, pentru că altfel medicii riscă să nu-și mai primească salariile.

„În sistemul sanitar sunt 74.000 de persoane care dacă nu se face rectificarea nu au cum să primească salariile. Cei de la UPU, medicii rezidenți, cei de la DSP-uri, cei care sunt plătiți de la minister. Pe 25 noiembrie ar trebui să avem banii. Au zis că se poate face această modificare și prin amendament la rectificarea trecută, în Parlament. Plus bugetul, plus multe alte lucruri”, a declarat președintele UDMR, marți seară, la B1TV.

El a precizat că cineva trebuie să facă compromisul necesar ca să fie depăşită această fază a discuţiilor.

“Mai puţine orgolii, un ego un pic mai mic şi atunci se rezolvă. Eu pot să lucrez şi cu Florin Cîţu, şi cu Marcel Ciolacu, pot să lucrez cu cine vine din partidul cu care sunt în coaliţie, dar nu e treaba mea să impun sau să exclud pe unii şi să includ pe alţii”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a menționat că poate fi o soluție numirea prin rotație a premierilor, însă trebuie să fie președinții de partid.

“PNL trebuie să ia decizia, de a accepta ideea de rotație, apoi discutăm premierul. Nu s-au înțeles și fiecare dorește să fie primul. Cine urcă primul nu știu, e înghesuială mare“, a declarat, marți, șeful UDMR.

                                                                                                               Adina Silav