4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:23
No menu items!

Kelemen Hunor: Acciza la carburant poate fi aplicată, nu va influența extrem de mult prețurile

spot_img

Kelemen Hunor: Ponta, Antonescu și Blaga la congresul UDMR

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, că UDMR consideră că taxa de 7 eurocenţi pe litru de combustibil poate fi aplicată, deoarece din calcule rezultă că nu are o influenţă extrem de mare asupra preţurilor.

Este o taxă care poate fi aplicată, mai ales în condiţiile în care aceste sume se duc către infrastructura rutieră, către construcţia de autostrăzi. Noi am făcut calcule şi am văzut că nu are o influenţă extrem de mare asupra preţurilor, deci nu explodează inflaţia şi noi considerăm că este nevoie de aceste sume de bani pentru infrastructura rutieră, pentru construcţia autostrăzilor.

Kelemen Hunor

vicepremier, președinte UDMR

Kelemen Hunor a adăugat că vor fi sume suficiente pentru demararea de lucrări, fiind vorba de câteva sute de milioane de lei, iar influenţa nu va fi de nici 0,1% asupra inflaţiei, adăugând că nu vor creşte preţurile.

O parte din aceste sume vor fi către transportatori rutieri mari. Din acest moment, considerăm că, atât timp cât sumele vor fi folosite pentru infrastructura rutieră, vor beneficia toţi cetăţenii“, a mai spus Kelemen.

Potrivit președintelui UDMR, administraţia funcţionează în fiecare zi şi, din acest punct de vedere, nu vor fi costuri suplimentare care să greveze bugetul central.

R.D.