12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:14

Kelemen Hunor și Călin Popescu-Tăriceanu – întâlnire cu premierul Ungariei la Satu Mare

spot_img

Tema principală a discuțiilor o reprezintă alegerile europarlamentare de duminică

Viktor Orban

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se vor întâlni, joi, la Satu Mare, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, care este şi liderul Fidesz. Discuțiile vizează alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, UDMR anunţă că preşedintele formaţiunii, vicepremierul Kelemen Hunor, va avea o întrevedere cu liderul Fidesz, premierul Ungariei, Viktor Orban, joi, la Satu Mare.

La finalul discuţiilor, cei doi lideri vor face o scurtă declaraţie de presă în curtea Episcopiei Romano-Catolice din Satu Mare, se precizează în documentul citat.

Reprezentanţii Biroului de Presă al UDMR au declarat pentru MEDIAFAX că discuţiile dintre cei doi vizează alegerile europarlamentare din 25 mai, “în condiţiile în care ambele formaţiuni politice – UDMR şi Fidesz – aparţin aceleiaşi familii europene, PPE“.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost ultima dată în România în noiembrie 2013, când a participat, la Bucureşti, la Forumul Economic şi Comercial China – Europa Centrală şi de Est. Anul trecut, Orban a venit însă de mai multe ori în România.

Andrei Tudor