28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:18
No menu items!

KADJAR – primul crossover compact marca Renault

spot_img

Un crossover mai mare decât Captur, dar mai mic decât SUV-ul Koleos, numai bun pentru oraş şi ieşirea la picnic deopotrivă

kadjar

Renault a anunțat că va prezenta pe 2 februarie primul crossover compact al mărcii – Kadjar. Asta după ce, anul trecut, SUV-ul de mici dimensiuni Captur a fost vândut în peste 200.000 de exemplare, situându-se, în decembrie, în TOP 10 cele mai vândute mașini europene.

Francezii cu sediul în Boulogne-Billancourt speră să aibă același success și cu KADJAR.

Kadjar este, probabil, cel mai exotic nume pus pe un Renault de serie în epoca modernă, iar faptul că numele este compus din două părţi care duc cu gândul la quad (KAD, adică tracţiunea integrală) şi Jar (jaillir – agil, în franceză), ne arată deja două calităţi ale maşinii. Aceasta va avea cel puţin versiuni cu tracţiune 4×4, spre deosebire de Captur, dar va fi gândită și pentru agilitate, spre deosebire de blândul şi lentul Koleos care a fost conceput pentru confort.

renault-suv-kadjar

Renault nu a oferit date tehnice ale noului crossover, însă britanicii de la Autocar scriu că noul model va avea multe în comun cu Qashqai al „colegei” de alianță Nissan. Cele două vor avea multe în comun la partea de arhitectură și piese, însă vor exista diferențe la exterior. Motivul: mărcile alianței încearcă astfel să mențină cât mai multe diferențe de design care să dea fiecărui brand o imagine distinctă.

Este foarte posibil ca nou model Renault să fie bazat pe a doua generație Quashqai cu care va împărți platforma CFM. Vânzarile acestui model vor începe în toamna lui 2015.

T.G.