4.2 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 20:00
No menu items!

Justiția din Grecia refuză extrădarea omului de afaceri Dragoș Săvulescu în România

spot_img

Justiția din Grecia îi dă dreptate omului de afaceri Dragoș Săvulescu și se opune extrădării acestuia în România, potrivit presei elene. Este a doua oară când o țară refuză extrădarea lui Dragoș Săvulescu.

„Omul de afaceri și producătorul de film Dragoș Săvulescu și soția sa Angela Martini, autor și ex-Miss Univers Albania, au anunțat astăzi că un tribunal elen a blocat din nou o încercare a României de a-l extrăda. Odată cu decizia de astăzi se consemnează a doua oară când un tribunal european respinge o cerere de extrădare în cazul său și pune capăt ultimului capitol din ceea ce domnul Săvulescu descrie ca fiind «o mascarada judiciară ce îmi afectează viața de 16 ani.» se arată într-o declarație a apărării remisă presei.

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate omului de afaceri român și a stabilit că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România.

În februarie 2019, Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre și de Cristi Borcea.

Săvulescu a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia. Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare, iar judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

C. Dumitrescu