10.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:58

Justiţia a decis: vrăjitoarele nu înşală, dar pot şantaja!

spot_img

Minuta judecătorilor din Iflov arată că vrăjitoarele Melissa și Vanessa au fost achitate pentru înşelăciune pentru că faptele lor nu sunt prevăzute de legea penală

vrajitorie

O adevărată revoluţie în lumea magiei a fost declanşată de o decizie pronunţată, marţi, de Tribunalul Ilfov împotriva celor două vrăjitoare, Vanessa şi Melissa, acuzate că au stors-o de nu mai puţin de 450.000 de euro pe Oana Zăvoranu. Judecătorii le-au condamnat pe vrăjitoare şi pe intermediarii lor doar pentru şantaj, în cazul infracţiunilor de înşelăciune pronunţându-se, pe linie, achitări.

Magistraţii au hotărât să-i achite pe nouă dintre acuzaţii din dosar de infracţiunea de înşelăciune sau complicitate la înşelăciune, singurul cap de acuzare pentru care parchetul a obţinut condamnări fiind şantajul. Chiar dacă decizia nu este definitivă şi nici nu a fost motivată de instanţa de judecată, Sursa Zilei a apelat la specialişti pentru a explica sentinţa-premieră întrucât minuta deciziei arată că achitările s-au pronunţat în virtutea literei b), adică pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală.

Juriştii consultaţi au explicat că temeiul achitării nu înseamnă că Oana Zăvoranu nu a fost victima unei “scheme” şi că faptele nu s-au consumat întocmai cum au fost acestea relatate, ci că ele s-au consumat în afara cadrului “concret” al Justiţiei.

„Nu poţi pretinde că păcăleşti pe cineva cu privire la existenţa sau inexistenţa lui Dumnezeu, aşa cum nu poţi pretinde că apelezi la puterile Diavolului pentru a ucide pe cineva. Este dincolo de orice raţiune, iar Justiţia nu poate căuta sau urmări astfel de probe”, a declarat, un judecător, pentru Sursa Zilei, sub protecţia anonimatului.

Conform rechizitoriului trimis în instanţa în urmă cu aproape trei ani, cele două vrăjitoare Roxana Lider (Vanessa) și Rada Mincă (Melissa) erau exponentele a două grupări bine organizate. Cele două recrutau clienţi pentru vrăjitorie, prin intermediul anunţurilor din presă sau aparițiilor la televizor, în spatele lor funcţionând o adevărată reţea de „culegere de informaţii” cu privire la averea celor care le treceau pragul. Din reţea făceau parte inclusiv doi cămătari dispuşi oricând să-i împrumute pe clienţii aflaţi într-o stare psihică precară, în schimbul proprietăţilor pe care aceştia le deţineau.

În cazul Oanei Zăvoranu, vărjitoarele au reuşit să o convingă să le dea monede de aur în valoare de aproximativ 30.000 de euro, să cedeze un apartament de 55.000 de euro, un autoturism Porsche Cayman, dar şi să crediteze cu propria locuinţă două împrumuturi de 80.000 şi 178.000 de euro… după ce iniţial îi promiseseră că o scapă de un blestem aruncat asupra sa de propria mamă.

Conform sentinţei de marţi, vrăjitoarele Vanessa şi Melissa nu vor merge la închisoare nici pentru infracţiunea de şantaj pedepsită cu 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Acestea trebuie să se prezinte la poliţie de câte ori este nevoie şi să nu părăsească ţara și să-şi schimbe domiciliul doar anunţând autorităţile. Vrăjitoarele au pretrecut aproape 10 luni în arest preventiv, începând din decembrie 2011, la scurt timp după ce procurorii le-au găsit în locuinţă inclusiv aparatură de interceptare şi înregistrare, precum şi dispozitive de bruiaj.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă şi Lider identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) “şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele

Rechizitoriu

Oana Zăvoranu a captat întreaga atenţie publică în toamna lui 2011, când a fost surprinsă de paparazzi pe un câmp, în afara Capitalei, în compania celor două vrăjitoare. “Diva” da dat ulterior o declaraţie şocantă prin care explica motivele pentru care apelase la „clarvăzătoare”.

Mamei mele nu i-a fost suficient că mi-a furat tot. Pe Vanessa am cunoscut-o anul trecut prin martie. Mama le-a plătit ca să îmi facă rău. Mie nu îmiş e frică de astfel de practici. L-am avut pe diavol şase ani în mine. Mărioara Zăvoranu a umblat pe la toate vrăjitoarele. Melissa mi-a spus că de mult trebuia să fiu praf şi pulbere. Mi-a zis că trebuia să mor în accident de maşină, să mă arunc de la etaj. Mi-a explicat că fiecare om are câte o matrice numerologică. Numărul meu e 666. Eu aş putea să fac mult rău din cauza asta. Eu de la Diavol am luat frumuseţea, inteligenţa. Totul!

Cancan.ro

Mihaela Chiper
Sofia Marinescu