11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 22:39

Jurnalista Paula Rusu: “Focar de COVID la Guvern!”. Câți angajați sunt infectați

spot_img

Jurnalista Paula Rusu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că la Guvernul României este un adevărat focar de coronavirus, iar mulți angajați dintre cei nevaccinați, care au luat virusul, sunt cei de la Protocol, care participă la toate evenimentele oficiale ale premierului.

UPDATE ORA 22.30

Guvernul a trimis un punct de vedere în care arată că nu este vorba despre un focar de coronavirus, ci doar cazuri izolate pentru care s-au luat toate măsurile.

PRECIZARE

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind existența unor focare de COVID-19 la diferite structuri din aparatul de lucru al Guvernului facem următoarele precizări:

“Informația potrivit căreia “la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, toți nevaccinați” este în totalitate falsă. Până la această oră, niciun angajat al structurilor menționate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv.

Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, facem precizarea că există o persoană suspectată de infecția cu virusul SARS-COV-2, care se află la domiciliu și care în ultima săptămână nu a fost la birou.

În plus, având în vedere specificul activității angajaților din departamentul Protocol, aceștia au grijă să respecte măsurile de siguranță impuse de situația pandemică: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanțării sociale.

Facem apel la jurnaliști să verifice informațiile înainte de a le publica, mai ales când acestea sunt de natură să producă panică, inclusiv în rândul angajaților unor instituții.

De asemenea, vă asigurăm că, în situația în care va fi identificat un caz de Covid-19 sau un focar în rândul personalului Aparatului de lucru al Guvernului, acest lucru o să fie adus la cunoștință celorlalți angajați în mod rapid și vor fi luate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-COV-2″, mai arată Guvernul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Paula Rusu susține că deși propovăduiește vaccinarea românilor, nici măcar angajații esențiali de la Guvernul Florin Cîțu nu sunt vaccinați. Rusu spune că informațiile sale arată că angajații de la biroul de protocol al cabinetului nu sunt vaccinați anti-COVID-19. Aceeași situație ar fi, conform jurnalistei, și în alte departamente ale guvernului, unde sunt cel puțin alți 7 infectați, toți nevaccinați.

”In biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasa cu simptome de covid: fara gust, fara miros, cu febra. La birorul de protocol al Guvernului Romaniei nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu. S-au testat azi ori urmează să se testeze toți. Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Birorul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întalniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României”, a scris Paula Rusu.

“In plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vreun secret de stat”, e mesajul postat de Paula Rusu.

Emanuel Stan