19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:36
No menu items!

Jurnalista Marina Ovsiannikova, găsită vinovată pentru ”defăimarea” armatei ruse

spot_img

Jurnalista Marina Ovsiannikova, care în martie a întrerupt transmisia live la un post public de televiziune rusesc pentru a denunța războiul declanșat de Moscova în Ucraina și, recent, a fost reținută de poliție pentru câteva ore, a fost găsită, joi, vinovată de ”defăimarea” forțelor armate ale Rusiei, transmite Reuters.

Marile ”probe” împotriva Marinei Ovsiannikova sunt postările pe rețelele de socializare în care condamna acțiunile Rusiei în Ucraina.

„Probele confirmă vinovăția Marinei Ovsiannikova. Nu există niciun motiv să ne îndoim de autenticitatea acestora”, a spus judecătorul după o scurtă audiere în care Ovsiannikova a calificat procedura ca fiind „absurdă”.

Recent, ea a protestat în apropierea Kremlinului față de uciderea copiilor din Ucraina, numindu-l pe Putin ”criminal”. Imagini cu ea ținând o pancartă cu acest mesaj au apărut pe rețelele sociale.

La câteva zile de la noul protest, a fost arestată de poliție, în timp ce se plimba cu bicicleta și câinii. După câteva ore de interogatorii, a fost eliberată.

Ovsiannikova a ajuns cunoscută în întreaga lume la mijlocul lunii martie, după ce a apărut la ştirile de seară pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtând o pancartă care critica ofensiva în Ucraina şi „propaganda” mass-media controlate de putere.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO: ea.md