16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:16
No menu items!

Jurnalista Marina Ovsiannikova a fugit din arestul la domiciliu. Autoritățile ruse au dat-o în urmărire

spot_img

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în direct la televiziune invazia din Ucraina, a fost dată în urmărire de autoritățile ruse, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Igor, fostul soț al Marinei Ovsiannikova, a susținut că aceasta a fugit din arestul la domiciliu, în care era plasată până pe 9 octombrie, relatează portalul de opoziție Meduza, citând declarațiile bărbatului pentru postul de stat RT (Russia Today).

„Fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia.

Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia. Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Anterior, Marina Ovsiannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea armatei ruse”.

Marina Ovsiannikova a devenit cunoscută după ce a ieșit pe spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva în direct pe 14 martie cu un afiș „NO WAR (no war). ,,Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”. Ulterior, ea a demisionat de la Pervîi Canal „din proprie voință”.

                                                                                                                Adina Silav