6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:06

Jurnalist din Vaslui, internat la Psihiatrie, deși avea meningită: ”M-au legat de pat!”

Realizatorul unui post de radio din Vaslui acuză medicii de la Spitalul Judeţean că l-au diagnosticat cu probleme psihice, deşi avea meningită: „M-am trezit legat de mâini şi de picioare”.

Sorin Popliuc susține că s-a dus la spital pentru că avea dureri mari de cap, dar medicul ar fi dat ordin să fie legat de pat și să-i fie administrat tratament pentru boli psihice.

”Adorm cred că pe la unu, două noaptea, mă trezesc legat. Bineînțeles, la recomandarea doamnei doctor. M-am trezit din somn legat de mâini și de picioare. Te trezești legat, începi să tragi de alea, să te eliberezi! Te eliberezi, faci un pic de tărăboi!”, a povestit Sorin Popliuc.

După ce a reușit să se transfere la un spital din Iași, medicii l-au diagnosticat cu meningită și l-au tratat corespunzător, astfel încât a fost declarat vindecat după trei săptămâni.

Managerul spune că bărbatul nu a fost legat, ci trebuia ținut într-o anumită poziție fixă.

”După ce a fost consultat în Unitatea de Primiri Urgențe și s-a hotărât internarea pacientului, la nivelul secției a apărut o simptomatologie specifică și au trebuit luate măsurile respective. Nu a fost legat, a fost contensionat, există o diferență”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, la Antena 3.

Cazul este anchetat de conducerea spitalului.

”Acum, noi facem o anchetă administrativă dacă toate procedurile și toate protocoalele au fost respectate cu strictețe și la sfârșitul acestei anchete vom comunica rezultatul ei”, a precizat managerul spitalului.