2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:58
No menu items!

Jurnalist de la Antena 3, tâlhărit și agresat de agenți ai Poliției Locale Sector 2

spot_img

Politia Locala Sector 2

Un jurnalist al Antena 3 a fost agresat, duminică, de câțiva agenți ai Poliției Locale Sector 2, în timp ce încerca să-și recupereze telefonul confiscat abuziv de unul dintre angajații instituției publice.

Incidentul s-a petrecut după ce jurnalistul postului de televiziune a încercat să ia o reacție de la conducerea instituției față de cazul unui agent de la Poliția Locală Sector 2 filmat de un reporter al televiziunii publice când cerea șpagă. Agentul urma să anuleze o amendă de parcare în valoare de 1.500 de lei contra sumei de 350 de lei.

 

Am încercat să intru în instituţie, să iau o reacţie de la conducere. M-am prezentant şi mi s-a spus că nu pot să intru în instituţie. Domnul ofiţer de la poartă a spus că nu se poate, m-a tot refuzat, fără să fie clar de ce nu am voie. Am scos telefonul şi am încercat să înregistrez reacţia lui. S-a enervat, a ieşit din ghereta lui, mi-a luat telefonul şi mi-a spus că nu am voie să filmez şi să şterg filmuleţul. Şi l-aş fi şters, doar că telefonul nu era la mine, era la el. A chemat şi un echipaj care m-a luat pe sus de pe stradă. Eu am sunat la 112 şi am raportat incidentul şi mi s-a spus că vor sesiza Poliţia Locală Sector 2. Într-un final, după insistenţele unor colegi, ofiţerul mi-a returnat telefonul

Daniel Călin
reporter Antena 3

Fapta agentului de la Poliția Sectorului 2 care i-a smuls telefonul din mână reporterului Antena 3 are toate elementele infracțiunii de tâlhărie.

Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări, ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, sau într-un furt urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii, ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea

Articolul 211 -Tâlhăria
Cod Penal

Andi Topală