2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:19
No menu items!

Jurnaliști ieșeni condamnați pentru șantaj. Printre victime se număra și Relu Fenechiu

spot_img

Jurnaliști ieșeni, condamnați pentru șantaj. Printre victime se număra și Relu Fenechiu

Doi jurnalişti din Iaşi au fost condamnaţi, joi, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare pentru şantaj, după ce au fost acuzaţi că din 2001 până în 2004 au cerut mai multor politicieni și oameni de afaceri bani pentru publicitate. Printre victime se numără și ministrul transporturilor, liberalul Relu Fenechiu.

Decizia magistraților este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a precizat că instanţa a condamnat doi jurnalişti de la ziarul “Bună Ziua, Iaşi”, fostul “Ziua de Iaşi”, la închisoare cu suspendare pentru şantaj în formă continuată şi la plata unor daune morale şi materiale, după ce s-a admis recursul depus de partea vătămată Relu Fenechiu şi DNA la decizia Tribunalului Cluj de achitare a celor doi.

“Astfel, Florin Asimionesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, condiţionată de un termen de încercare de cinci ani, iar Alin Tocan la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani. De asemenea, cei doi au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”, a spus Ilieş.

Potrivit acesteia, pe latură civilă, Alin Tocan trebuie să plătească în solidar cu părţile responsabile civilmente – SC Puls Grups SRL, SC Delta Press Investment SRL și SC Delta Asim SRL – 20.000 de lei către Ioan Budeanu, ca daune morale, iar Florin Asimionesei câte 20.000 de lei către Relu Fenechiu şi Constantin Şorănescu.

De asemenea, Florin Asimionesei va trebui să plătească către SC Comat SA Iaşi suma de 17.975 de lei, în solidar cu SC Delta Press, reprezentând valoarea unei facturi, şi 3.000 de euro către SC Fene Grup SA – ca daune materiale.

R.D.