1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:24
No menu items!

Juncker va purta discuţii joi cu Corina Creţu pentru postul de comisar european

spot_img

Jean-Claude Juncker a început, marţi, interviurile cu persoanele nominalizate de ţările membre pentru postul de comisar european

O reprezentantă franceză va fi numită la președinția Consiliul de supervizare bancară de la BCE

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidaţi ai României pentru un post de comisar să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, potrivit unui surse europene. Romania a trimis inițial două propuneri pentru această funcție – Dacian Cioloș și Corina Crețu.

Purtătorul de cuvânt al CE Natasha Bertaud a anunţat că discuţia dintre Jean-Claude Juncker şi candidatul român va avea loc joi.

Corina Creţu a fost confirmată de Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de Comisar European. Europarlamentarul PSD ar urma să primească portofoliul Politică Regională. Acelaşi post este vizat însă şi de Cehia, care a nominalizat-o pe Vera Jourová, ministru pentru Dezvoltare Regională.

Jean-Claude Juncker a început, marţi, interviurile cu persoanele nominalizate de ţările membre pentru postul de comisar. În funcţie de aceste interviuri, președintele ales al Comisiei Europene va împărţi portofoliile. Anunţul va fi făcut abia săptămâna viitoare.

D.M.