22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:45
No menu items!

Jumătate din populația din Bergamo a trecut prin infecția cu SARS-CoV-2

spot_img

Aproape jumătate dintre locuitorii provinciei italiene Bergamo, cea mai afectată de epidemia de COVID-19, s-a confruntat deja cu SARS-CoV-2, a declarat marţi primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, transmite DPA. Estimarea sa se bazează pe datele furnizate de aplicaţia Oggicomestai.it, de monitorizare a stării de sănătate a locuitorilor din zona Bergamo, aplicaţie descărcată de circa 50.000 de persoane.

‘O proporţie semnificativă din populaţie, de aproape 50%, s-a întâlnit deja cu virusul’, a afirmat Gori într-o videoconferinţă cu jurnalişti străini.

În jur de 35% dintre acestea au raportat că au avut simptome ‘tipice’ de infectare cu noul coronavirus, printre care febră, tuse şi pierderea gustului sau a mirosului, a precizat Gori.

‘Dacă la aceasta adăugăm un procent fiziologic de pacienţi asimptomatici, cred că obţinem o imagine de încredere a incidenţei reale a coronavirusului în provincia Bergamo. Vorbim de 35-45%’, a afirmat el.

Luni, autorităţile sanitare din Bergamo au anunţat că testele de sânge efectuate pe un eşantion de aproximativ 10.000 de locuitori au relevat că aproape 60% dintre aceştia aveau anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au trecut printr-o infecţie.

Conform primarului Gori, acest procent mai ridicat se explică prin faptul că au fost testate cu precădere persoane care s-au aflat în contact cu bolnavi COVID-19.

Bergamo, provincie situată la circa 50 km nord-est de Milano, a fost epicentrul epidemiei de COVID-19 în Italia. În provincie trăiesc 1,1 milioane de locuitori, dintre care în jur de 120.000 în oraşul cu acelaşi nume.

În timpul crizei, Bergamo a fost supranumit ‘Wuhanul Italiei’. În luna martie, situaţia a fost atât de gravă, încât crematoriul local nu a mai făcut faţă numărului de decese și aau fost improvizate morgi în malluri și pe stadioane.