27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:23
No menu items!

Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi, purtători de stafilococ auriu

spot_img

maternitate

Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai stafilococului auriu, maternitatea, care a fost închisă din 18 decembrie, urmând să fie redeschisă săptămâna viitoare.

După depistarea focarului de infecţie de la Maternitatea Rădăuţi în data de 23 decembrie au fost prelevate probe, care au ieşit pozitive la stafilococul auriu, a declarat luni prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

„Au fost recoltate din nou probe în data de 28 decembrie, au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi urmează să primim informaţii referitoare la situaţia exactă care este acum la Maternitatea Rădăuţi, respectiv dacă aceste probe sunt negative”, a spus prefectul.

El a precizat că urmează ca, cel mai probabil, în data de 5 sau 6 ianuarie Maternitatea din Rădăuţi să fie redeschisă.

Sinescu a mai spus că în acest moment maternitatea este închisă, iar toate cazurile au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Prefectul a menţionat că au fost depistate în focar 19 cazuri de infecţie, din care 14 au fost spitalizate, iar în prezent mai sunt internaţi în spital doi nou-născuţi, nefiind probleme legate de starea acestora.

„Zece bebeluşi au fost internaţi şi trataţi în Secţia de Chirurgie pediatrică de la Suceava, unul la Iaşi şi câte unul la Rădăuţi şi Siret”, a mai spus Sinescu.

Prefectul a arătat că în urma analizelor efectuate din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi un număr de 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus, în 18 decembrie, închiderea temporară a Maternităţii Rădăuţi după apariţia unui focar de infecţie intraspitalicească cu şase cazuri de nou-născuţi care au contactat stafilococ auriu medicilino-rezistent.

Lucian Mera