23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 12:40
No menu items!

Jumătate din Hotelul Ambasador se vinde

spot_img

Procesul judiciar început la hotelul Ambasador din Bucureşti în urmă cu 15 ani s-a încheiat, jumătate din clădire rămânând în posesia vechilor acţionari, iar cealaltă jumătate va fi scoasă la vânzare de familia care a revendicat-o.

Hotel_Ambasador

În urmă cu 14 ani, moştenitorii unei părţi a clădirii în care funcţionează hotelul Ambasador din Bucureşti au revendicat jumătate din imobil. După 14 ani de procese, moştenitorii au obţinut în instanţă o hotărâre definitivă de retrocedare a unei jumătăţi din hotelul aflat în centrul Capitalei.

Acţionarii Ambasador au semnat actele de retrocedare la începutul acestei săptămâni, conform reprezentantului acționarilor, citat de mediafax. Acționarii spun că au investit 3 milioane de euro în ultimii trei ani în partea de hotel care le-a revenit – 99 de camere au fost ridicate, în privința gradului de confort, de la trei la patru stele, dar s-a investit şi în modernizarea sălii de conferinţă, a restaurantelor şi a barurilor.

Acționarii spun că cealaltă jumătate de hotel, câștigată de moștenitori va fi scoasă la vânzare, dar ei nu sunt interesați să o cumpere.

Clădirea în care funcţionează hotelul a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar. Instanţa a hotărât anul trecut ca terenul şi jumătate din clădirea hotelului Ambasador din Bucureşti, aripa dinspre Ciclop, să fie restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat mai mult de un deceniu.

Cei mai importanţi acţionari ai firmei Ambasador Turism, care administrează hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochiţu (17,7%), George Manolescu (17,3%), George Ţurnă (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) şi Costin Minculescu (5,4%).

S.Z.