13.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:45

Judecătorul Stan Mustață, înainte de a muri: DNA m-a îndepărtat din dosarul “ICA”

spot_img

Trimis în închisoare și cu imaginea publică terfelită de procurori, judecătorul Stan Mustață nu a încetat niciodată să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția și nu s-a ferit să spună cine și de ce l-a „executat” public.

Într-un interviu acordat în 2017 postului România TV, Stan Mustață spunea că a primit și confirmarea că DNA a orchestrat îndepărtarea sa din completul de judecată în dosarul privatizării ICA.

„Scopul pentru care am fost înlăturat eu din dosar: Cred că, în continuare, nu puteau să lase la hazard, să lase la întâmplare soluția. Odată ce a apărut în spațiul public reprezentantul DNA și a spus: <<Un moment important din Dosarul Voiculescu, ICA – după ce a fost condamnat – a fost arestarea judecătorului Mustață și îndepărtarea din complet>>. A scăpat-o, a spus-o fără să vrea”, povestea Stan Mustață.

Intervenția procurorilor a venit prompt, înainte ca soluția în dosar să fie pronunțată și după ce judecătorul Stan Mustață afirmase public că probele procurorilor nu erau convingătoare în privința acuzațiilor aduse inculpaților, printre care se număra și Dan Voiculescu.

„Am fost bombardat cu întrebări: <<Ce vreau să fac?>>. Ei nu știau ce vreau să fac eu. Urma ca apărarea… Nu știam ce probe, că nu avem de unde să știu ce probe, dar noi aveam o probă, vă repet, audierea Ministrului Agriculturii. Era esențială situația prejudiciului. În ce bilanț contabil, pe ce an, a apărut? Că în patrimoniu trebuie să apară. Patrimoniul persoanei juridice e ca și patrimoniul persoanei fizice. Ai datorii și credite. Când a apărut așa? Este reală? A apărut vreodată? Trebuia lămurită acea problemă?

Dacă nu ai pune prejudiciu… fapta pentru care se formulase acest dosar este faptă de prejudiciu. Dacă nu ai prejudiciu, nu ai faptă”, mai spunea Stan Mustață în același interviu.

Judecătorul Stan Mustață s-a stins în închisoare, în 2018, din cauza unor mari probleme de sănătate și după ce i s-a permis cu greu și tardiv să fie tratat de medici specialiști.

Emanuel Stan