7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 15:11
No menu items!

Judecătorul exclus din magistratură Cristi Danileț vrea să fie plătit până la o decizie definitivă

spot_img

Proaspăt exclus din magistratură de către CSM, judecătorul Cristi Danileț a cerut instanței suspendarea deciziei de exercitare a profesiei de magistrat, care nu îi permite să-și mai încaseze salariul, până la o hotărâre definitivă privind suspendarea sa. Danileț a fost exclus din magistratură din cauza comportamentului și a postărilor de pe rețeaua Tik Tok.

Cristi Vasilică Danileț a dat în judecată CSM și cere suspendarea hotărârii care îi interzice exercitarea profesiei de magistrat, până la finalizarea contestației la excluderea din magistratură. Asta deoarece, odată cu excluderea, Danileț a rămas și fără salariu.

Judecătorul a fost exclus din magistratură printr-o hotărâre a Secției de Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Și Inspecția Judiciară îl trimisese pe Danileț în judecată disciplinară pentru mai multe manifestări pe rețelele de socializare, printre care publicarea unor videoclipuri în care judecătorul apărea în diverse ipostaze de karatist, atât la bustul gol, în piscină sau folosind arme albe specifice acestui sport, sau utilizând o mașină electrică de tuns gardul viu. 

Pe lângă decizia de excludere, CSM  mai hotărât suspendarea judecătorului de la Tribunalul Cluj din funcția de magistrat, începând din data de 13 decembrie. Această măsură este valabilă atâta timp cât Înalta Curte nu va decide în alt mod recursul înaintat de Danileț la excluderea din magistratură. Până atujnci însă, magistratul exclus a găsit altă cale de a contesta suspendarea, în speranța că își va căpăta înapoi salariul, până la o decizie finală. El a atacat, la Curtea de Apel Cluj, hotărârea CSM prin care a fost suspendat, cerând suspendarea suspendării”. Termenul de judecată în acest proces a fost stabilit pentru data de 30 decembrie 2021.

Potrivit ultimei declarații de avere a lui Danileț, pentru ultimul an fiscal, judecătorul încasa de la Tribunalul Cluj o indemnizație anuală de 219.935 de lei, adică peste 18.320 lei lunar.

Marilena Nedelcu