19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:45

Judecătorul Cristi Danileț desființează familia românească tradițională

spot_img

Fostul membru al CSM și fost consilier al Monicăi Macovei, judecătorul Cristi Danileț, celebru pentru susținerea zoofiliei, desființează, în mod scandalos, familia tradițională apărând comunitatea LGBT, pe care o vede „stigmatizată”.

Cristi Danileț spune că nu există familie românească și nici așa zisa familie tradițională. „Este adevărat că prin căsătorie se ajunge să se formeze o familie, dar o familie nu se reduce la căsătorie – și în niciun caz nu presupune parteneri de sexe diferite și în mod obligatoriu copii”, spune Dănileț într-un interviu pentru România Liberă, în care deplânge soarta homosexualilor, prigoniți pe vremea comunismului, ca și acum și stigmaitizarea comunității LGBT. Pentru că, spune judecătorul, scopul inițiativei civice privind modificare Constituției ar fi  dispariția homosexualilor”, spune Danileț.

Nu există un tipic de „familie românească” și nu există așa-numita „familie tradițională” În primul rând, istoria ne învață că „familia” înseamnă microcomunitatea din timpul Romei antice unde bărbatul stăpânea oamenii și lucrurile din casă. Istoria cuplului românesc – așa cum o știm din scrierile epocilor trecute – este extrem de tristă: soțul era violent și alcoolic, violul conjugal era un fenomen extins, familia era numeroasă și trăia într-un spațiu restrâns. iar apropierea fizică dintre membrii genera desele incesturi, soția era veșnic la cratiță, femeia trebuia să fie virgină în noaptea nunții, o femeie rămasă gravidă, dar nemăritată era alungată din sat, divorțul era ceva rușinos și excepțional. Oare la o astfel de familie „tradițională” vor unii să ne întoarcă, azi?! O familie unde bărbatul domnește prin forță fizică, unde femeia este un obiect important doar pentru dota pe care o aduce la domiciliul conjugal, unde copiii sunt unelte în gospodărie?! De fapt, dacă mă gândesc la faptul că în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul cazurilor de violență domestică, precum și violurile și incesturile comise asupra minorilor în propriile familii, s-ar putea ca răspunsul să fie afirmativ. Apoi, în timpurile biblice, „familia” nu se constituia prin căsătorie în fața primarului – este interesant că acest aspect nu este adus în discuție de cei care dezbat (a se citi „impun”) argumentele în favoarea familiei constituită exclusiv prin căsătorie. Nimeni nu se întreabă în fața cărui primar erau căsătoriți Iosif și Maria…dar se invocă „tradiție” în acest sens”.

Cristi Danileț
judecător

Anul trecut, într-un dialog pe Facebook, Danileț spunea că susține zoofilia „doar dacă animalul nu țipă de durere”. „Ucisul animalelor e mai ceva decât violatul lor. Ca să nu mai spun că mâncatul animalelor ucise e un fel de profanare a lor”.

Olimpia Diaconiuc