10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:48

Judecatorul Adrian Neacsu, cercetat de DNA. Colegul lui in CSM Horatius Dumbrava acuza razboiul politic

spot_img

Judecatorul Adrian Neacsu, cercetat de DNA. Colegul sau in CSM, Horatius Dumbrava, acuza razboiul politic

Unul dintre reprezentantii judecatorilor in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Neacsu, este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz, au precizat surse judiciare, potrivit carora ancheta in acest caz se afla in faza actelor premergatoare. Coleg in CSM cu Neacsu, judecatorul Horatius Dumbrava a declarat pentru Sursa Zilei ca, in opinia sa, este vorba despre un razboi politic.

“Daca era un mandat de perchezitie pe care puteam sa ne pronuntam, atunci Sectia pentru judecatori ar fi dat un comunicat de presa. S-a ajuns mult prea departe. Statul de drept este in mare pericol. Justitia era pana acum singura institutie care a scapat de politizare. Chem la ratiune toate institutiile si autoritatile publice ca sa nu se implice in aceasta problema interna a Justitiei. Oamenii rezonabili care lucreaza in aceste institutii trebuie sa nu asculte de comandamente politice. E in joc soarta Romaniei” – este declaratia lui Horatius Dumbrava in momentul in care principalele televiziuni de stiri din Romania difuzau informatia ca DNA perchezitioneaza sediul CSM.

Informatia ca un membru CSM este vizat de o ancheta a DNA a aparut neoficial, in spatiul public, la inceputul acestei saptamani. Vineri seara, un procuror DNA s-ar fi deplasat la sediul CSM de unde ar fi ridicat computerul unui reprezentant al judecatorilor.

Informatia nu a fost confirmata de DNA, in timp ce televiziunile continuau sa difuzeze stirea ca un judecator din CSM este banuit de fapte de coruptie.

Joi, surse din interiorul Agentiei Nationale de Integritate afirmau ca judecatorul Horatius Dumbrava este verificat. Suspiciunile privind un posibil conflict de interese dateaza insa dinaintea alegerii acestuia in CSM si vizeaza o sentinta pe care Dumbrava a dat-o intr-un proces, pe cand era judecator la Targu Mures, in favoarea universitatii la care fusese angajat ca lector.