12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:58
No menu items!

Judecătoria Slatina: Sorina poate părăsi România. Pașaportul emis de autoritățile din Mehedinți ar putea fi anulat

spot_img

Judecătoria Slatina a decis, joi, că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate părăsi România. Instanţa a respins astfel cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general Bogdan Licu.

Deși decizia de joi a instanței este executorie, deocamdată, copila nu mai are pașaport, pentru că documentul eliberat de autoritățile din Mehedinți ar putea fi anulat, după ce procurorii au arătat că există suspiciuni privind modul în care acesta a fost eliberat. 

Mai mult, procurorul general al României a anunțat că va ataca cu apel decizia Judecătoriei Slatina.

Tot joi, unul dintre avocații care reprezintă familia asistentei maternale în procesul privind adopția Sorinei, la Tribunalul Bucureşti, numeroase documente care dovedesc, potrivit apărătorului, că procedura de adopţie s-a realizat ilegal.

În fapt, avocata familiei Șărămăt, familia care a crescut-o pe Sorina Lucan timp de 8 ani, a depus, joi, la Tribunalul București, o cerere pentru constatarea nulității adopției fetiței.

“Vreau să anunț toată țara că la Tribunalul București avem un prieten foarte bun și acesta este LEGEA pe care ne bazăm și am mare încredere în Tribunalul București. Voi cere anularea adopției față de împrejurarea că, din actele pe care le observați aici, se poate trage concluzia că legea a fost încălcată. Să aveți în vedere că această adopție s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopției”, a declarat avocatul Ioana Constantin, citată de Mediafax.