2.9 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 12:45
No menu items!

Lidia Bărbulescu: Am fost președinte interimar al ICCJ, din septembrie 2009. Nu am știut despre existența acestui protocol

spot_img

Judecătoarea Lidia Bărbulescu, fost președinte interimar al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), în perioada septembrie 2009 – septembrie 2010, și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a făcut o serie de declarații șocante, luni, la emisiunea “Esențial”, de la Antena 3, moderată de jurnalista Ana Maria Roman. 

Judecătoarea a precizat că a preluat conducerea interimară a ÎCCJ din 14 septembrie 2009, dar că nu a știut până acum nimic despre existența protocolului încheiat între SRI – Parchetul General și ÎCCJ. Prin urmare, Lidia Bărbulescu susține că nu știe nici cine ar fi putut să falsifice, pe protocol, semnătura fostului președinte al ÎCCJ, Nicolae Popa

Eu am asigurat interimatul funcției de președinte al ÎCCJ începând cu 14 septembrie 2009. Nu aveam cunoștință despre existența unui astfel de protocol, care, în opinia mea, nu avea ce căuta între instituțiile despre care vorbim. Prin urmare, nu știu cine putea să comită un astfel de fals (falsificarea semnăturii lui Nicolae Popa – n.r.).“, a spus Lidia Bărbulescu la Antena 3.

Judecătoarea – care s-a pensionat în 2012 – a mai precizat că nu a pus în aplicare protocolul, atâta vreme cât a aflat despre existența abia acum, din presă. “Nu am pus în aplicare acest protocol, pentru că, dacă nu știam de el, nu aveam ce să pun în aplicare. Judecatorii (care emiteau mandate pe siguranță națională  – n.r.) erau deja desemnați încă din 2007 – 2008. Timp de un an am asigurat interimatul, dar nu mi-a adus nimeni la cunoștință despre existența acestui protocol.”, a conchis Lidia Bărbulescu. 

Raluca Dan