8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 5:01

Judecătoarea Florica Roman desființează „Scrisoarea celor 500”

spot_img

Judecătoarea Florica Roman desființează toate argumentele cuprinse în scrisoarea celor 500 de procurori care au semnat o „declarație de indepenedență” față de situația determinată de decizia Curții Constituționale.

Într-o expunere de contraargumente și texte de lege, judecătoarea Florica Roman demontează tot eșafodajul construit de semnatarii „declarației de independență”.

„Decizia CCR din 30 mai nici nu este motivata înca, tocmai aceasta dovedind precaritatea si injustetea unor critici care nu sunt întemeiate pe argumente, ci doar pe apararea neconditionata a unui functionar public de o tabara fanatica de idolatori”, scrie Florica Roman pe blogul personal.

Judecatoarea considera ca „cine se isterizeaza ca o decizie a CCR, care înca nici nu este motivata, ar ataca “independenta justitiei”, dar tace cu privire la protocoale secrete care au încalcat legea, drepturile si libertatile romanilor, este evident ca are valorile democratice rasturnate”.

Florica Roman atrage aten?ia ca „democratia si statul de drept se apara argumentat si printr-o critica corecta si aplicata, atunci când este cazul, lucru pe care aceasta tabara galagioasa nu l-a facut”. În plus, „cei care contesta neargumentat decizia CCR, o critica si cer iesirea în strada nu apara democratia, justitia ori statul de drept, desi sustin aceasta, ci apara o persoana aflata într-o functie vremelnica”.

„Astfel de mobilizari si reactii irationale, cum sunt cele împotriva CCR, demonstreaza ca România nu s-a desprins înca de sistemul comunist totalitar, în care institutiile nu aveau o existenta de sine statatoare ci erau personalizate, seful fiind identificat cu institutia. Numai în societatile totalitare institutiile se confunda cu cei care le conduc”, scrie judecatoarea.

Magistratul descrie într-o fraza situa?ia actuala de la DNA: „Asta s-a întâmplat cu procurorul sef al DNA, care, printr-o masinarie de propaganda uriasa, prin bilanturi triumfaliste ce mascau ori ascundeau problemele, prin decoratiile si sustinerea neconditionata a ambasadelor si Uniunii Europene, s-a confundat cu DNA si chiar cu justitia «în ansamblul ei»”.

CITEȘTE AICI EXPUNEREA JUDECĂTOAREI FLORICA ROMAN

Andrei Tudor