8 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 21:30
No menu items!

Judecătoarea drogată de la Suceava, complicea traficanților, trimisă în judecată

spot_img

Ana Maria Chirilă, judecătoarea de la Suceava care se droga și le dădea traficanților informații despre procese și dosare, a fost trimisă în judecată, alături de alți doi inculpați. Procurorii Secției de urmărire penală din Parchetul ÎCCJ au finalizat ancheta și o acuză pe magistrată de deținere de droguri, de luare de mită și de folosire a unor informații nedestinate publicului.

Ana Maria Chirilă, judecătoarea de la Suceava, mama a trei copii, este acuzată că și-a pus casa și cariera la dispoziția traficanților de droguri, care o aprovizionau cu stupefiante, în special cocaină, pe care magistratul o consuma frecvent.

„În perioada august – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa cantități droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură cât și împreună cu o altă persoană”, se arată în rechzitoriul întocmit de procurori.

Mai mult,  Chirilă este acuzată și de trafic de droguri, și de faptul că și-a pus locuința la dispoziția altor consumatori. Ea a și comandat droguri, consumându-le apoi cu traficantul care i le-a adus.

Judecătoarea a mai fost probată că i-a anunțat pe traficanții și inculpații vizați de diferite anchete că urmează ca poliția să le facă percheziții, le-a spus că le sunt ascultate telefoanele, apoi le-a dat acestora și alte informații la care avea acces la dosarele lor din instanță.

Magistratul va mai fi judecat și pentru luare de mită, deoarece primea cadouri și excursii de la unii inculpați, pe care îi ajuta cu informații.

„În fapt, în perioada 2021– 2023, în mod repetat, a primit direct de la inculpatul de la punctul II, precum și de la o altă persoană mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT – Serviciul teritorial Suceava și prin care inculpatul de la punctul II a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și lipsire de libertate în mod ilegal”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Ana Maria Chirilă și ceilalți doi inculpați, Ciprian Cotoară și Mihai Pînzari, vor fi judecați de magistrații Curții de Apel Suceava.

Marilena Nedelcu