25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:23
No menu items!

Judecătoarea care a condamnat-o pe Mariana Rarinca, răsplătită cu un post la OSCE

spot_img

Judecătoarea care a condamnat-o pe Mariana Rarinca, achitată inițial pentru presupusa șantajare a fostei șefe a ÎCCJ, Livia Stanciu, a reușit să plece prin detașare de la Curtea de Apel București la OSCE.

Secţia pentru judecători a CSM a decis, joi, avizarea în principiu a detaşării judecătoarei Anamaria Trancă la OSCE. Magistratul ar trebui să lucreze la Misiunea Specială de Monitorizare din Ucraina, pe postul de „Human Dimension Reporting Officer”. „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a exprimat acordul prealabil al Secţiei pentru judecători pentru o eventuală detaşare în cadrul OSCE-Misiunea Specială de Monitorizare din Ucraina pe postul Human Dimension Reporting Officer a doamnei TRANCĂ ANAMARIA, judecător la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizie.

Judecătoarea Anamaria Trancă a devenit celebră pentru decizia din cazul „Mariana Rarinca”. Ea a judecat contestaţia în anulare formulată de DNA în cazul Marianei Rarinca, condamnată pe fond la trei ani cu suspendare şi achitată definitiv în apel. În 11 septembrie 2015, Anamaria Trancă şi Dorel Matei au admis contestaţia în anulare formulată de DNA şi au schimbat achitarea Marianei Rarinca în condamnare la închisoare cu executare.

Andrei Tudor