Judecătoarea Camelia Bogdan, suspendată din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, să o suspende pe Camelia Bogdan din funcția de judecător la Curtea de Apel București pe perioada judecării recursului făcut de magistrat la decizia de excludere din magistratură.

Într-o intervenție telefonică pentru B1TV, Camelia Bogdan a afirmat că suspendarea a trebuit să aibă loc deoarece așa prevedere legislația în vigoare, dar, în opinia ei, această lege este una neconstituțională și ar trebui atacată la Curtea Constituțională.

CSM a decis, pe 8 februarie, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, cea care a pronunțat sentința în dosarul „Telepatia”, privind privatizarea ICA.

Secția pentru judecători în materie desciplinară a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, admițând astfel, acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare și, totodată, cererile de intervenție formulate de Grupul de Investigații Politice (GIP) și Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

R.D.

NICIUN COMENTARIU