16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:10

Judecătoarea Camelia Bogdan, mutată de la Secția Penală, la Contencios

spot_img

Colegiul de conducere al Curții de Apel București a decis, marți, ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie mutată de la Secția penală la Secția de contencios-administrativ, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel București, Daniel Grădinaru, a explicat că la nivelul Secției de contencios s-a constatat un deficit al numărului de judecători, astfel încât Colegiul de conducere a decis ca doi magistrați, printre care se află și Camelia Bogdan, să fie trecuți de la Secția penală la Secția contencios.

Daniel Grădinaru a precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost mutată definitiv de la Secția penală, ci va participa, pe o perioadă determinată de 3 luni, la ședințele de judecată de la Secția de contencios.

De asemenea, Daniel Grădinaru a mai spus că nu este prima dată când Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit și 2 săptămâni pentru a se pregăti profesional.

Pe de altă parte, surse judiciare au precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secția penală.

Camelia Bogdan a devenit cunoscută pentru condamnările grele pe care le-a dat în mai multe dosare, printre care și cel privind privatizarea frauduloasă a ICA, în care Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare.

Alte dosare judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-Carom sau transferurile de fotbaliști.

Andrei Tudor