11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 23:10

Judecătoarea Camelia Bogdan, cercetată disciplinar

spot_img

Judecătoarea Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel București, este cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară (IJ) pentru abateri disciplinare.

Inspecția Judiciară a finalizat etapa verificărilor prealabile și a constatat că există indicii potrivit cărora magistratul Camelia Bogdan ar fi săvârșit abateri disciplinare, dispunând începerea cercetării disciplinare.

„Trebuie să menționez că discutăm despre o procedură eminamente administrativă, iar în acest moment Inspecția Judiciară nu contestă nevinovăția magistratului în cauză. La finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare”, a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

În luna februarie, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei Camelia Bogdan în urma informațiilor apărute în mass-media.

Andrei Tudor