1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:28
No menu items!

Judecarea lui Trășculescu amânată pentru 29 noiembrie UPDATE

spot_img

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat pentru 4 decembrie judecarea cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind arestarea preventivă a deputatului Alin Trăşculescu, într-un dosar în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.

Judecătorul a constatat că nu a fost respectată procedura prin care a fost repartizat dosarul lui Trășculescu, și, deși acesta s-a prezentat la instanță, judecătorul a decis amânarea procesului.

DNA a solicitat arestarea fostului deputat, după ce procurorii au extins cercetările împotriva lui pentru o nouă infracţiune, cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, care se adaugă primelor acuzaţii, respectiv trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Astfel, DNA a solicitat instanţei înlocuirea măsurii de interzicere a părăsirii ţării cu arestarea preventivă, însă cazul nu trebuia repartizat unui complet de urgenţă, aşa cum s-a stabilit la Tribunalul Bucureşti.

În consecinţă, s-a reluat procedura de repartizare aleatorie a dosarului, iar noul complet a dat termen pentru 4 decembrie.

UPDATE

Procurorii DNA au cerut astăzi Tribunalului București preschimabrea termenului de judecată a deputatului Trășculescu.  Instanța a admis cerea și a stabilit că ședdința de judecată va avea loc pentru joi, 29 noiembrie 2012.

Tribunalul Bucuresti a judecat luni propunerea de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trășculescu. Motivul: judecătorul care a primit, joi, cererea de arestare formulată de procurorii anticorupție a decis că Trășculescu trebuie citat în Vrancea și a stabilit termenul de judecată pentru 26 noiembrie.