4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:29
No menu items!

Judecătorul Stan Mustață, arestat pentru corupție, vrea să fie liber. VIDEO

spot_img

Stan Mustata_SZ

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție iau în discuție, marți, contestațiile depuse de avocații magistratului Stan Mustață și ai grefierei Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucuresti, împotriva deciziei prin care au fost arestați preventiv pentru fapte de corupție. Pe 30 aprilie, magistrații Curții de apel au dispus arestarea celor doi, acuzați de trafic de influență pentru soluționarea favorabilă a unor cauze.

În referatul prin care procurorii au solicitat arestarea preventivă a judecătorului Stan Mustaţă, care delibera, alături de un alt magistrat, și în dosarul lui Dan Voiculescu, procurorii arată că magistratul negocia ca la piaţă sentinţele penale. Un alt caz în care anchetatorii susțin că au probe pentru influențarea dosarului este cel al lui Mihai Stoica, condamnat definitiv în dosarul Transferurilor. Potrivit procurorilor, șpaga se negocia, prin doi intermediari, în toaleta unui apartament închiriat.

Din 2009 până în 2012, Stan Mustaţă a fost preşedintele secţiei I Penală a Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit ultimei declaraţii de avere, deţine trei terenuri, trei imobile şi două maşini. el a declarat presei că în calitate de judecător la CAB câştigă peste 99.000 lei anual.

stan Mustață a deschis însă, alături de alți magistrați, acțiuni împotriva Ministerului Justiției, pentru acordarea sporului de stres, care este de 50% din salariu. Într-unul dintre procese a obţinut executarea silită a Ministerului Justiţiei şi poprirea conturilor, pentru recuperarea a 200.000 de euro. Colegă de demers i-a fost judecătoarea Veronica Cîrstoiu, arestată şi trimisă în judecată tot de DNA, pentru o mită de 1 milion de euro.

S.M.