8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:58

Judecătorul Marius Tudose este noul președinte al CSM

spot_img

Judecătorul Marius Tudose a fost votat președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

marius tudose 1

Celălalt candidat la funcția de președinte al CSM a fost Alexandru Șerban. Pentru funcția de vicepreședinte a fost ales procurorul Bogdan Gabor, singurul candidat.

 Marius Badea Tudose a fost coleg de promoție la Facultatea de Drept cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Justiției Robert Cazanciuc și cu procurorul general al României, Tiberiu Nițu, ultimii doi, membri al Plenului CSM.

Alegerile privind noua conducere a CSM au fost validate marţi, pe 6 ianuarie, în şedinţa solemnă condusă de noul preşedinte al României Klaus Werner Iohannis.

Marius Badea Tudose îi reprezintă, din 2011, în CSM pe magistraţii din judecătoriile din România şi beneficiază şi de sprijinul aripii Ghica-Hăineală, după ce postul de ministru al justiţiei a fost ocupat, în 2012, de Mona Pivniceru.

Potrivit propriului CV, Marius Badea Tudose a îndeplinit funcţii de conducere la Judecătoria Sectorului 3 din Capitală în ultimii 14 ani, chiar din al doilea an al numirii sale ca judecător la această instanţă. Marius Tudose mai are trei importanţi colegi de facultate, doi dintre ei – şefi de instituţii vitale pentru Justiţie, reprezentante de drept chiar şi în CSM: Robert Cazanciuc (ministrul justiţiei) şi Tiberiu Niţu (procurorul general al României). Cel mai important exponent al generaţiei sale este nimeni altul decât Victor Ponta, premierul României, şi el absolvent al generaţiei 1995 a Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti.