7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 10:58

Judecătorul lui Dan Voiculescu e la mâna lui Băsescu

CSM a luat act de cererea de pensionare a lui Florică Duță, unul dintre judecătorii Curții de Apel care s-a ocupat de dosarul ICA, urmând ca documentația să fie trimisă la Cotroceni

basescu semnatura

Practic, doar în baza decretului pe care îl semnează președintele țării, magistratul iese la pensie. Până atunci, judecătorul se prezintă la instanța la care funcționează și judecă dosarele repartizate. Admnistrația Prezidențială nu poate refuza o astfel de cerere, dar o poate amâna și câteva luni.

Cea mai lungă perioadă în care un judecător a așteptat decretul de pensionare a fost de 6 luni, în cazul magistratului Georgeta Buliga, de la Iași, acuzată de corupție.

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, miercuri, de cererea de pensionare din magistratură a lui Florică Duță, magistrat de la Curtea de Apel București.

Următorul termen în dosarul ICA este fixat pe 1 iulie.

Inițial, completul de judecată de la Curtea de Apel București era format din Florică Duță și Stan Mustață. Acesta din urmă a fost arestat pentru corupție și înlocuit de judecătoarea Luminița Cristiu-Ninu, însă și aceasta din urmă a fost înlocuită de judecătoarea Carmen Constanța Balaci.

M.N.