11.8 C
București
joi, 6 mai 2021 - 10:18

Judecătorul CCR primește amenințări violente prin e-mail

Amenințări violente sunt îndreptate spre Judecătorul Curţii Constituţionale din România. Iulia Motoc spune că a primit un mesaj pe e-mail care a înspăimântat-o. „Prin acest e-mail mi se comunică că ne-a sosit clipa şi că o să dea cu noi de pământ şi o să se aleagă praful de noi. Sunt e-mailuri de ameninţare clare şi foarte violente. Nu ştiu în ce vor consta”.

„O să depun o plângere la procuratură. Pot să spun că din profilul acestei doamne rezultă că este o membră a PNL. Nu cred că rezultatul alegerilor trebuie să aibă consecinţe asupra judecătorilor CCR. Nu cred că acesta este mesajul pe care liderii politici care au câştigat alegerile l-au adresat alegătorilor lor. Nu ne mai temem atât de uşor”, a precizat Motoc, pentru Realitatea TV.

Și nu este pentru prima dată când judecătorii constituţionali se plâng că sunt ameninţaţi. S-a mai întâmplat şi în luna august, în perioada suspendării preşedintelui. La acel moment, Aspazia Cojocaru a depus o plângere penală, după ce a declarat că a fost ameninţată cu moartea. Judecătorii reclamau, la acea perioadă, că sunt, de asemenea hărţuiţi şi defăimaţi.

D.M.