17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 19:50

Judecătorul Adrian Neacșu, audiat la DNA. Este acuzat de abuz în serviciu, fals și uz de fals UPDATE

spot_img

Adrian Neacsu, audiat la DNA

Judecătorul Adrian Neacşu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost citat pentru a da explicații procurorilor în legătură cu pontarea zilelor de lucru la Consiliu şi cu decontarea deplasărilor în localitatea de domiciliu şi la alte instanţe din ţară.

Vineri, 11 ianuarie, anchetatorii DNA i-au ridicat computerul lui Neacşu din biroul de la CSM, pentru aceasta ei neavând însă aviz de percheziţie dat de Consiliu. În plus, susțin surse judiciare, anchetatorii au cerut toate foile de parcurs din iulie până în decembrie 2012 ale şoferului magistratului.

Dosarul de la DNA care-l vizează pe Adrian Neacșu are numărul 3 și a fost înregistrat la începutul acestui an.

În paralel cu ancheta derulată de procurorii anticorupție și inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) îl verifică pe magistrat încă de anul trecut. Potrivit lui Adrian Neacșu, verificările ANI au legătură cu programul Jurindex.

Jurindex este indexul jurisprudenţei naţionale și constituie noul standard al accesului liber la hotărârile judecătoreşti. Iniţiativa i-a aparținut judecătorului Adrian Neacşu încă din perioada în care acesta activa la Tribunalul Vrancea, lansarea, în mai 2009, a portalului realizându-se sub egida CSM.

UPDATE

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că judecătorul Adrian Neacşu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă Adrian Toni Neacşu, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată”, se precizează în comunicatul DNA.

Potrivit documentului, învinuitului Neacşu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

R.D.