1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:16
No menu items!

Judecătorii se joacă cu mandatele lui Nicușor Constantinescu – unii îl arestează, alții îl scot de sub control judiciar

spot_img

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele acestuia, în condiţiile în care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, în urmă cu o săptămână, arestarea şefului CJ Constanţa într-un alt dosar.

Nicusor Constantinescu_SZ

Curtea de Apel a menţinut astfel o decizie a Tribunalului Bucureşti, din 10 iunie, care a ridicat controlul judiciar al președintelui CJ Constanța într-unul dintre dosare, iar în 23 iulie, i-a dat mandat de arestare într-o altă cauză. Decizia de azi este definitivă şi priveşte ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicușor Constantinescu în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus verificărilor Curţii de Conturi. Pe de altă parte, în Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care şeful CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Decizia a fost luată urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Această hotărâre nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare. Măsura de arestare, dispusă atunci tot de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

S.M.