3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:22
No menu items!

Judecătorii lui Liviu Dragnea au înviat. După 10 amânări, vor să audieze sute de bătrâni într-o zi

spot_img

Judecătorii din dosarul Referendumul, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea, au cerut ca la termenul următor, să fie audiați toți martorii în vârstă, care sunt aproape o mie la număr

Liviu-Dragnea-3

Completul de 3 judecători de la Înalta Curte a reușit, azi să audieze vreo 20 de martori în vârstă. Unii dintre ei au spus că nici nu-și mai amintesc dacă au votat sau nu. Magistrații au decis să amâne cauza pentru 3 octombrie, când vor fi citați toți ceilalți martori, care sunt peste câteva sute. În total, în acest dosar, sunt aproape o mie de martori, pentru care instanța trebuie să stabilească dacă au votat chiar ei sau s-a votat în locul lor. La termenele de până acum, magistrații au reușit să audieze cel mult 200 de astfel de persoane. În afara unui termen, celelalte 10 ședințe de judecată s-au amânat.

Judecătorii au cerut ca pe 3 octombrie să finalizeze audierea martorilor, care sunt, în majoritate, în vârstă, și pentru că se apropie iarna, le-ar fi greu să fie transportabili la instanța din București, unii dintre ei fiind și bolnavi.

Vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În calitate de secretar general al unui partid, inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

rechizitoriu DNA

M.N.