14 C
București
joi, 4 martie 2021 - 20:51

Judecătorii îl caută pe Dinu Patriciu la spitalul din Londra. DOCUMENT

Sursa Zilei a obținut documentele depuse, inclusiv adresa la Spitalul din Londra, pe numele omului de afaceri

Patriciu_SZ

Procesul Rompetrol se apropie cu pași repezi de final. În dosarul de la Curtea de Apel, unul din avocații lui Patriciu, Gheorghe Dragomir, a depus adresa la spitalul din Londra unde se presupune că s-a operat Dinu Patriciu. După acest episod, avocatul s-a retras din dosar, arătând că nu are împuternicire să îl reprezinte pe afacerist și în această fază a procesului.

La termenul de marți, 27 mai, ca urmare a faptului că nici de această dată nu au primit un răspuns referitor la primirea de către Patriciu a citației pentru proces, judecătorii au decis, ca prin intermediul unui traducător, să ia legătura cu spitalul Royal Free Hospital din Londra pentru a vedea dacă omul de afaceri se mai află sau nu acolo.

Totodată, instanța a decis că sunt îndeplinite condițiile pentru ca la termenul următor Patriciu să fie citat prin afișare la ușa instanței, procedură care grăbește considerabil soluționarea dosarului, pentru că va presupune ca grefierul să afișeze citația la Curtea de Apel București, fără să mai aștepte o confirmare de primire.

În ce privește documentele depuse de avocatul Dragomir pentru Dinu Patriciu, printre adrese se află și una de la Royal Free London, datată 9 aprilie a.c., cu antetul spitalului Royal Free London. Documentul pare a fi un fel adeverință eliberată către „whom It May Concern”, adică în atenția tuturor celor interesați de Patriciu.

Patriciu_spital_SZ

Potrivit descrierii de pe pagina de internet, una din specializările importante ale spitalului este transplantul de ficat și măduvă osoasă. Ori internarea lui Patriciu aici, la Londra, ar putea să confirme suspiciunile cum că operația de transplant făcută de acesta în Italia i-ar fi creat probleme serioase. De altfel, surse judiciare susțin că, inițial, omul de afaceri  dorea să-și facă operația la spitalul Royal Free London.

În privința acuzațiilor de manipulare a pieței de capital, la termenul de marți, magistrații Curții de Apel au admis cererea DIICOT, de reaudiere a trei martori, deși mai mulți avocați ai inculpaților susțin că răspunderea penală pentru faptele pentru care este vizat și senatorul Sorin Roșca Stănescu s-ar fi prescris deja.

Cristi Ciupercă