10.4 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:19

Judecătorii din Râmnicu Vâlcea cer revocarea lui Cristi Danileț din CSM

spot_img

Judecătorii din Râmnicu Vâlcea cer revocarea lui Cristi Danileț din CSM

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanșat luni procedura de revocare a lui Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Magistrații vâlceni apreciază că Danileț şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile încredinţate ca membru al Consiliului, deoarece a participat la o procedură netransparentă de alegere a conducerii instituţiei.

“În şedinţa din data de 7 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 55 alin. 4 din legea 317/2004, republicată”, se arată într-un comuncat de presă al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Potrivit textului de lege, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea va fi transmisă celorlalte instanţe de acelaşi grad, pentru continuarea procedurii de revocare a lui Cristi Danileţ din CSM.

Judecătorul Cristi Dănileţ a anunţat că-şi depune candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit în urma candidaturii Alinei Ghica, până vinerea trecută președinte al CSM, la funcția de vicepreședinte. Atunci, patru judecători-membri ai CSM si ministrul justiției, Mona Pivniceru, au părăsit sala de ședință nemulțumiți de rocada făcută la vârful CSM – procurorul Oana Hăineală, până atunci vicepreședinte, a devenit președinte, iar judecătoarea Alina Ghica, până atunci președinte, urma să devină vicepreședinte.

Plenul CSM ar trebui să se reunească în această săptămână pentru a alege vicepreședintele Consiliului.

R.D.