9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:11

Judecători de la Tribunalul București, audiați la DNA. Cine sunt magistrații UPDATE 3

spot_img

Patru magistrați de la Secția Comercială a Tribunalului București sunt suspectați de corupție, în legătură cu soluționarea unor dosare de insolvență.

DNA_sigla 1_SZ

  • UPDATE

Surse judiciare au dezvăluit pentru Sursa Zilei cine sunt magistrații de la Tribunalul București – Secția Comercială, vizați de ancheta DNA.

Pe lângă Mircea Moldovan – care a venit în fața procurorilor la scurt timp după ce DNA anunța că se sustrage manadatului de aducere emis pe numele lui – în același dosar sunt audiați și judecătorii Ion Stan, Ciprian Sorin Viziru și Elena Roventa.

Aceleași surse au declarat pentru Sursa Zilei că ancheta în acest caz a pornit de la denunțul făcut de un lichidator judiciar.

  • UPDATE

DNA a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că procurorii “au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII civilă, având în vedere că există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări“.

  • UPDATE

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt suspectaţi de fapte de corupţie, trei dintre aceştia fiind duşi la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile pentru care sunt vizaţi.

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au precizat că cei trei judecători ar fi fost ridicaţi de la Tribunalul Bucureşti, în baza unor mandate de aducere.

Sursele judiciare au precizat că şi în cazul celui de-al patrulea judecător s-a emis mandat de aducere, dar acesta nu a fost deocamdată adus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că urmează să fie ridicat de acasă sau din alt loc.

Cei patru judecători sunt de la Secţia Comercială a Tribunalului Bucureşti şi sunt suspectaţi că ar fi săvârşit fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unor litigii în cauze de insolvenţă, în sensul că ar fi avut înţelegeri cu lichidatori judiciari, au mai precizat sursele citate.

Patru judecători ai Tribunalului București sunt audiați, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Surse judiciare citate de Realitatea TV susțin că cei patru sunt suspectați de corupție, dar împotriva lor nu a fost dispusă nicio măsură până în acest moment.

În plus, oficiali din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au precizat pentru Sursa Zilei că DNA nu a transmis nicio solicitare Consiliului referitoare la vreo măsură care să fie luată împotriva unui magistrat.

Cristi Ciupercă