0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:35
No menu items!

Judecător ridicat de DNA. Magistratul Aurel Tripa de la Judecătoria Ineu, prins în flagrant primind mită UPDATE

spot_img

ciocan-justitie

  • UPDATE

DNA a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că judecătorul Aurel Tripa este urmărit penal pentru trafic de influență.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că, marți, 3 decembrie, magistratul a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces privind o suprafaţă de teren cu privire  la care acesta din urmă era direct interesat.

“La data de 5 decembrie 2013, învinuitul TRIPA AUREL ŞTEFAN a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul  mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Având în vedere calitatea de magistrat a lui Aurel Tripa, miercuri, pe 5 decembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii şi a arestării preventive a acesteia.

Judecătorul Aurel Tripa de la Judecătoria Ineu (Arad) a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în timp ce primea mită 300 de euro şi două telefoane mobile. Potrivit pressalert.ro, flagrantul a fost realizat chiar în fața Judecătoriei Ineu.

Jurnaliștii de la pressalert.ro arată că, potrivit primelor informații, magistratul a promis că va interveni la Tribunalul Arad pentru obţinerea unei sentinţe favorabile. Tripa este cel de al doilea magistrat de la Judecătoria Ineu după ce DNA Timişoara a prins-o în flagrant pe Floriţă Boloş.

Aurel Tripa este judecător din 1979 și în perioada 1988 – 1996 a fost președintele Judecătoriei Ineu, iar în perioada 1997 – 2004 a fost judecător la Tribunalul Arad, după care a revenit la Judecătoria Ineu unde a activat până în prezent, fiind membru în Consiliul de conducere al acestei instanțe.

Aurel Tripa este judecătorul care a restituit 800 de hectare de pădure familiei Colţeu, cei care au obținut, tot în instanţă, retrocedarea satului Nadăş din judeţul Arad.

R.D.