4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:12

Judecător din Iași, audiat de DIICOT, într-un dosar de evaziune. Avocatul Striblea, audiat ca martor. Update

spot_img

DIICOT_mascati_SZ

Update 23.59

Viorel Maftei, un fost judecător din Pașcani, aflat la pensie, a fost reținut sâmbătă seara, după audieri care au durat câteva ore la sediul DIICOT Iași, în timp ce judecătorul de la Curtea de Apel Iași, Dan Anton, a fost lăsat să plece acasă, potrivit Agerpres.

În urma audierilor, fostul magistrat de la Judecătoria Pașcani, Viorel Maftei, a fost reținut pentru 24 de ore, acesta având cătușe la mâini în momentul în care a părăsit clădirea. El urmează să fie dus în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații urmează să decidă dacă eliberează mandat de arestare preventivă și pe numele unuia dintre membrii clanului Nunucă.

Judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, a fost audiat sâmbătă la DIICOT Iași, fiind suspectat că ar fi luat mită pentru a da un răspuns favorabil într-un dosar de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost audiați mai mulți avocați, printre care și șeful Baroului Iași, Marius Striblea, care o apără și pe Elena Udrea.

La ieșirea de la audieri, Striblea a spus că avocații au fost audiați ca martori în dosarul în care judecătorul Curții de Apel Iași este suspectat de luare de mită.

”Toți am primit aceeași întrebare, dacă avem cunoștință că acea familie să fi intervenit pe lângă judecător. Eu nu am cunoștință de așa ceva. Cred că în total au fost vreo 10 avocați. Am înțeles că ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit”, a spus Striblea, pentru Antena 3.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, judecătorul ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei și produse alimentare (curcani și vin) pentru admiterea unei contestații în anulare față de doi dintre membrii clanului Nunucă, condamnați definitiv la trei ani închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar al DIICOT — Serviciul Teritorial Iași.

Intermediar ar fi fost un judecător de la Pașcani, care în prezent este pensionar, potrivit surselor citate.