13.8 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 21:15

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache rămân în arest

spot_img

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache rămân în arest
foto: gandul.info

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins recursurile judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache la măsura arestării preventive. Decizia instanţei supreme este definitivă.

De asemenea, ÎCCJ a menţinut măsura arestării preventive şi în cazul altor patru inculpaţi din dosar: Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu.

Procurorul DNA a precizat că judecătoarele nu mai au ce declaraţii să facă, pentru că tot ce au avut de spus au declarat în convorbirile interceptate.

“Atitudinea procesuală a celor două, care au optat să nu facă nicio declaraţie în faţa dumneavoastră este lesne de înţeles. Au spus tot ce era de spus în convorbirile telefonice. Încrederea în actul de justiţie a slăbit foarte mult după ce omul de rând a putut vedea la televizor cum au fost judecate unele dintre cauzele Tribunalului Bucureşti. Jocurile de la tribunal al acestor judecătoare au dus la slăbirea încrederii populaţiei în justiţie”, a declarat procurorul DNA.

Judecătoarele sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

CSM le-a suspendat pe cele două din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti.

A.V.