2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:08
No menu items!

Judecătoarele șpăgare de la CAB vor fi judecate… la CAB

spot_img

Carstoiu Veronica_SZ

Cele trei judecătoare de la Curtea de Apel București, acuzate de corupție în dosarul lui Dinel Staicu vor fi judecate de foștii colegi ai Curții de Apel. Procurorii DNA au trimis în judecată dosarul în care Liliana Bădescu, Dimitrița Piciarcă și Veronica Cîrstoiu sunt acuzate de abuz în serviciu, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii DNA susțin că cele trei judecătoare de la Secția I-a Penală au anulat, prin falsificare, o decizie de arestare cu închisoarea pentru 7 ani a lui Dinel Staicu. Astfel, Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost scutit de închisoare, dar şi de plata  despăgubirilor civile de aproximativ 19 milioane lei către Banca Internațională a Religiilor S.A.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în anul 2006, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, şi apoi Curtea de Apel București l-a condamnat pe acesta la 7 ani închisoare.

La data de 28.04.2011, Staicu a început executarea pedepsei de 7 ani, dar a depus apoi trei contestaţii de anulare a acestei decizii. Cea din urmă contestaţie a ajuns la cele trei judecătoare care au admis-o, şi au anulat astfel mandatul de executare a pedepsei de 7 ani închisoare, dispunând punerea în libertate a contestatorului. Motivarea lor, susțin anchetatorii anticorupție, s-a bazat pe nişte ilegalităţi.

Bunurile celor trei magistrați au fost puse sub sechestru, pentru recuperarea prejudiciului, iar dosarul lor a fost trimis spre judecare, conform competenței, Curții de Apel București. După înregistrarea cauzei, procurorii DNA pot cere strămutarea dosarului la o altă curte de apel.

G.T.