15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:22

Judecătoarea Viorica Dinu se simte umilită în arest: “Persoanele cu studii superioare sunt amestecate cu analfabeți care nu te înțeleg”

spot_img

viorica_dinu

Judecătoarea Viorica Dinu, arestată în dosarul în care este acuzată că a primit mită, a declarat joi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că se simte “umilită” de condiţiile din închisoare, deoarece “persoanele cu studii superioare nu trebuie să stea în acelaşi loc cu analfabeţii”. 

În opinia ei, închisorile din România nu sunt pregătite să încarcereze oameni cu studii superioare.

Faptul că sunt închisă mă umileşte şi nu îmi oferă nicio altă formă de educare. În prezent, în România, penitenciarele nu sunt pregătite să încarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeţi, cu care nu ai ce să discuţi şi care nu te înţeleg. Indiferent ce se întâmplă în viaţă cu un magistrat, el trebuie să îşi păstreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut această demnitate dintr-o greşeală sau din prea multă milă faţă de oameni

Viorica Dinu

fostă judecătoare arestată pentru corupție

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie cu privire la menţinerea stării de arest în cazul fostelor judecătoare Viorica Dinu și Antonela Costache şi în cazul altor trei persoane inculpate în cauză, printre care şi fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu.

Următorul termen din dosar a fost stabilit de instanţă pentru 17 octombrie.

Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), împreună cu alte 21 de persoane, pe 5 iulie anul acesta.

Antonela Anemary Costache, judecător la Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, în prezent suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi alte trei infracţiuni informatice.

Viorica Dinu, care şi-a dat demisia din funcţia de judecător la Secţia penală a Tribunalului Bucureşti, după ce a fost începută urmărirea penală în cazul ei, va fi judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată şi trei infracţiuni de luare de mită.

R.D.