22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 9:26
No menu items!

Judecătoarea Veronica Bădescu de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură

spot_img

Judecătoarea Veronica Bădescu de la Curtea de Apel Piteşti, exclusă din magistratură

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Veronica Bădescu, din cadrul Curţii de Apel Piteşti, pentru abateri disciplinare, şi sancţionarea Mihaelei Lămâiţa Ciocea, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al CSM, Veronica Bădescu a fost sancţionată pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera l, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în „imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror”.

„Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, mai arată sursa citată.

Secţia pentru judecători a CSM a decis şi sancţionarea judecătoarei Mihaela Lămâiţa Ciocea de la Curtea de Apel Bucureşti.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Ciocea Lămâiţa Mihaela, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, şi a aplicat, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în „reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni”, precizează CSM.

Judecătoarea Ciocea a fost sancţionată pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) teza II din Legea nr. 303/2004, şi anume „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Magistratul poate ataca hotărârea cu recurs la Completul de 5 Judecători de la instanţa supremă în termen de 15 zile de la comunicare.

Lămâiţa Mihaela Ciocea a mai fost sancţionată de CSM, în aprilie, ca urmare a declaraţiilor făcute în Piaţa Universităţii, la 25 ianuarie 2012. Atunci, CSM a decis ca aceasta să fie mutată disciplinar, pentru trei luni, de la Curtea de Apel Bucureşti, la Curtea de Apel Ploieşti.

A.V.