13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:13

Judecătoarea Ligia Secan de la Tribunalului București, sancționată de CSM

spot_img

CSM

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis miercuri sancționarea judecătoarei Bogdana Ligia Secan de la Tribunalul București pentru abaterii disciplinare privind nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor.

“Secția pentru judecători, cu majoritate de voturi, a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva Ligiei Secan, judecător în cadrul Tribunalului București, și (…) a aplicat sancțiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din același act normativ — nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile’, se arată într-un comunicat al CSM.

Hotărârea pronunțată de Secția pentru judecători poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lucian Mera