8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 3:38

Judecătoarea ÎCCJ Octavia Spineanu Matei, reînvestită președinte INM

spot_img

Judecătoarea Octavia Spineanu Matei de la instanţa supremă a fost reînvestită, marți, preşedinte al Institutului Național al Magistraturii, de plenul CSM

spineanu sef inm

Pentru funcţia de director al INM a candidat şi judecătorul Elena Carmen Popoiag, tot de la Înalta Curte de Casaţie si Justiţie. Plenul CSM a decis în aceeași ședință ca adjunctul șefului INM să fie magistratul Ana-Maria Garofil, de la Tribunalul Bucureşti. Deciziile au fost luate după o probă de interviu pe care au susținut-o candidații, marți, în fața membrilor CSM.

Potrivit legii, directorul INM şi directorii adjuncţi ai acestuia sunt numiţi pentru un mandat de trei ani. Conform actelor normative, există posibilitatea reînvestirii de către Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor şi procurorilor sau al cadrelor didactice din învăţământul superior juridic.

Conform CV-ului, Octavia Spineanu Matei a fost aleasă în funcţia de preşedinte al INM în 2011, având funcţia de formator al INM pentru formarea continuă şi formarea formatorilor la disciplina drepturile omului, din 2001. Spineanu Matei ocupă funcţia de judecător în cadrul ÎCCJ, secţia civilă şi de proprietate intelectuală, începând din 2006, după ce din 1999 a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Sofia Marinescu